A tonhalas rablónyárs egy olyan grill étel, amit rendkívül könnyen el lehet készíteni tulajdonképpen bármilyen kevés vagy nagy szálkát – tonhal, kardhal, lazac, merluzzo- tartalmazó halból. A nyársat zöldségekkel színesítjük, rozmaringos- bazsalikomos fűszerolajjal öntözzük meg és serpenyőben vagy grill rácson sütjük meg.
Előkészítési idő: | 10 perc |
Sütési idő: | 20 perc |
Típus: | főétel, halak |
Nehézségi fok: | könnyű |
Hozzávalók
1 db kaliforniai paprika
10-20 szem koktélparadicsom
1 cukkini
fokhagyma, rozmaring, zsálya, bazsalikom10-20 szem koktélparadicsom
1 cukkini
1-2 evőkanál zsemlemorzsa
Olívaolaj
Só- bors ízlés szerint
Elkészítés
- A tonhalszeletet megmossuk, megtöröljük és 2x2 centiméteres kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk.
- Megmossuk a paradicsomot, kaliforniai paprikát, cukkinit. A paprikát és a cukkinit 2-3 centiméteres darabokra vágjuk.
- Elkészítjük a fűszerolajat. A bazsalikomot, fokhagymát, zsályát apróra vágjuk és összekeverjük 5-6 evőkanál olívaolajjal.
- Sütés serpenyőben: a serpenyőt felmelegítjük és amikor már jó meleg beleöntünk egy evőkanál olajat. Hagyjuk, hogy az olaj szétterüljön és ekkor beletesszük a nyársakat. Közepes hőfokon, körülbelül 10 perc alatt a nyársak minden oldalát jól átsütjük, majd a sütés végén ismételten megkenjük fűszerolajjal. A halak sütésénél fontos, hogy mindig rövid ideig és viszonylag alacsony hőfokon süssük, mert nagyon könnyen kiszáradnak.
- Sütés grillen: a nyársakat akkor tegyük a grillre, amikor a grillezéshez használt pirosló faszénen már megjelent a fehér “hamu bevonat”. A serpenyőben való sütéshez hasonlóan, körülbelül 10 perc alatt sütjük át a nyársak minden oldalát. A nyársakat sütés közben folyamatosan forgatjuk és 3-4 alkalommal megkenjük az elkészített fűszerolajjal.
0 Megjegyzések