Advertisement

Tonhalas rablónyárs

Olasz neve: spiedini di tonnoTonhalas rablónyárs

A tonhalas rablónyárs egy olyan grill étel, amit rendkívül könnyen el lehet készíteni tulajdonképpen bármilyen kevés vagy nagy szálkát – tonhal, kardhal, lazac, merluzzo- tartalmazó halból. A nyársat zöldségekkel színesítjük, rozmaringos- bazsalikomos fűszerolajjal öntözzük meg és serpenyőben vagy grill rácson sütjük meg.
  

Előkészítési idő:

10 perc
Sütési idő:           20 perc
Típus:                 főétel, halak
Nehézségi fok:     könnyű
 


Hozzávalók

1 szelet friss tonhal (kb. 250 g)
1 db kaliforniai paprika
10-20 szem koktélparadicsom
1 cukkini
fokhagyma, rozmaring, zsálya, bazsalikom
1-2 evőkanál zsemlemorzsa
Olívaolaj
Só- bors ízlés szerint


Elkészítés

  1. A tonhalszeletet megmossuk, megtöröljük és 2x2 centiméteres kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk.
  2. Megmossuk a paradicsomot, kaliforniai paprikát, cukkinit. A paprikát és a cukkinit  2-3 centiméteres darabokra vágjuk.
  3. Elkészítjük a fűszerolajat. A bazsalikomot, fokhagymát, zsályát apróra vágjuk és összekeverjük 5-6 evőkanál olívaolajjal.
  4. Tonhalas rablónyársA tonhal kockát a paprikával, paradicsommal, cukkinivel váltakozva kis fanyársakra szúrjuk, majd a fanyársakat megkenjük fűszerolajjal és meghempergetjük egy kevés zsemlemorzsában vagy szezámmagban.
  5. Sütés serpenyőben: a serpenyőt felmelegítjük és amikor már jó meleg beleöntünk egy evőkanál olajat. Hagyjuk, hogy az olaj szétterüljön és ekkor beletesszük a nyársakat. Közepes hőfokon, körülbelül 10 perc alatt a nyársak minden oldalát jól átsütjük, majd a sütés végén ismételten megkenjük fűszerolajjal. A halak sütésénél fontos, hogy mindig rövid ideig és viszonylag alacsony hőfokon süssük, mert nagyon könnyen kiszáradnak.
  6. Sütés grillen: a nyársakat akkor tegyük a grillre, amikor a grillezéshez használt pirosló faszénen már megjelent a fehér “hamu bevonat”. A serpenyőben való sütéshez hasonlóan, körülbelül 10 perc alatt sütjük át a nyársak minden oldalát. A nyársakat sütés közben folyamatosan forgatjuk és 3-4 alkalommal megkenjük az elkészített fűszerolajjal.
Tonhalas rablónyárs

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések