280 g rizs
240 g garnéla rák400 g csirkemell
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 db kaliforniai paprika
2 szelet gépsonka
3 evőkanál paradicsomszósz
3 db paradicsom
4 evőkanál olíva olaj
4-5 dl húsleves
1 kisebb csokor petrezselyem
Só- bors ízlés szerint
Kiegészítés: az étel elkészítéséhez egy nagyobb lábast vagy wokot célszerű használni
Elkészítés
- Mielőtt nekikezdenénk a főzésnek tisztítsuk meg az összes alapanyagot. A hagymát, fokhagymát vágjuk apró kockákra, kockázzuk fel a paprikát, paradicsomot (a paradicsomról előtte távolítsuk el a bőrét, amit úgy tehetünk meg a legegyszerűbben ha a paradicsomot 1-2 percre forrásba lévő vízbe mártjuk), csirkemellet, gépsonkát, amennyiben szükséges a garnélarákot páncélozzuk le.
- Helyezzük a tűzre a wokot, öntsük bele az olajat, majd tegyük bele a kockára vágott csirkemellett. Magas lángon addig pirítsuk, míg a hús rózsaszín árnyalatot nem kap.
- Ezt követően adjuk hozzá a sonkát, a hagymát és a paprikát és alacsony hőfokon főzzük további 10 percig.
- Tegyük hozzá a paradicsomszószt, majd 5 perc elteltével a fokhagymát, apróra vágott petrezselymet, sót, borsot ízlés szerint és a rizst.
- Várjuk meg amíg a rizs felszívja az edényben lévő szószt, ekkor adjuk hozzá a húslevest és a garnélarákot.
- A lábast fedjük le, hagyjuk felforrni, majd amikor felfort tegyük a lábast 180 fokra előmelegített sütőbe 15-20 percre. A paellánk akkor lesz kész amikor a rizs felszívta az összes folyadékot. (Sütő hiányában az utolsó szakasz tűzhelyen is elkészíthető, alacsony hőfokon. Arra kell figyelni, hogy a paellát fakanállal megkavarni nem szabad, hanem az edényt rázogatni kell, a slambuc készítéséhez hasonlóan)
0 Megjegyzések