
Előkészítési idő: | 20 perc |
Főzési idő: | 100 perc |
Típus: | tészták |
Nehézségi fok: | közepes |
Hozzávalók 4 személyre
250 gr pappardelle
2 db gyöngytyúk comb (ha 6-7 főre főzök, akkor a mellehúsát is hozzá szoktam adni)
200 gr paradicsom szósz
1 kis fej hagyma ( 60 gr)
1 db sárgarépa (40 gr)
40 gr zeller
5 evőkanál olívaolaj
1 dl édes fehérbor (marsala)
50 gr szőlő (ennek hiányában mazsola)
1 evőkanál fenyőmag (ez el is hagyható)
1 evőkanál apróra vágott petrezselyem
1 kis ág rozmaring
só, bors ízlés szerint
200 gr paradicsom szósz
1 kis fej hagyma ( 60 gr)
1 db sárgarépa (40 gr)
40 gr zeller
5 evőkanál olívaolaj
1 dl édes fehérbor (marsala)
50 gr szőlő (ennek hiányában mazsola)
1 evőkanál fenyőmag (ez el is hagyható)
1 evőkanál apróra vágott petrezselyem
1 kis ág rozmaring
só, bors ízlés szerint
Elkészítés lépései
- Tegyük a lábasba az olíva olajat, az apróra vágott hagymát, zellert, sárgarépát, egészben a rozmaring ágat és pirítsuk közepes hőfokon 2-3 percig.
- Vágjuk apró kockára a húst és adjuk a hagymás - zelleres- répás keverékhez és pirítsuk együtt addig míg a hús nem kap egy kis színt.
- Adjuk hozzá a fenyőmagot, a szőlőt vagy a mazsolát és a bort. Meg-meg kavarva addig főzzük amíg a bor el nem párolog ( kb.:4-5 perc)
- A raguhoz hozzáöntjük a paradicsomszószt, felöntjük 1 dl vízzel, sózzuk, borsozzuk és alacsony hőfokon lefedve pároljuk 1,5 óráig.
- A tésztát kifőzzük, összekeverjük a raguval, 1-2 perc alatt összepirítjuk a végén megszórjuk, friss apróra vágott petrezselyemmel és tálaljuk.
0 Megjegyzések