Paradicsomos, tonhalas linguine (metélt tészta)

Íz és Itália | 9/12/2013 |
A recept neve olaszul: linguine con tonno e cipolotti
Olasz gasztronómia, olasz tésztaételek
Egy gyorsan elkészíthető, friss vagy konzerv tonhalból, paradicsomból, bazsalikomból készített tészta, melyet sajttal vagy sajt nélkül is fogyaszthatunk.

Előkészítési idő: 20 perc
Főzési idő:
40 perc
Típus:                 tészta
Nehézségi fok: könnyű


Hozzávalók 4 személyre:

2 doboz natúr (olaj nélküli) tonhal (kb. 320 g) vagy 300 g friss tonhalszelet
400 g linguine tészta vagy spagetti

200 g fürtös paradicsom
50g sós kapribogyó (elhagyható)
2 db  újhagyma
20 g parmezán sajt
3-4 levél bazsalikom
6 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál cukor
Só- bors ízlés szerint



Elkészítése



  1. A paradicsomokat megmossuk, félbevágjuk majd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük. Tetejüket megszórjuk cukorral, majd meglocsoljuk 1-2 evőkanál olívaolajjal és 160 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük. Az utolsó 2-3 percben érdemes a grillt is bekapcsolni.
  2. A sós kapribogyót vízben átmossuk, így eltávolítva a felesleges só mennyiséget.
  3. Felrakjuk a tésztának való vizet forrni. (só nélkül, a sót csak forráskor tesszük bele)
  4. Az újhagymákat megmossuk és az esetleg szárazabb, keményebb zöld rész kivételével apróra vágjuk.
  5. A tonhalat megmossuk, megszárítjuk és kockákra vágjuk (dobozos verziót, kockára vágjuk vagy villával megtörjük).
  6. Egy serpenyőbe belerakunk 4 evőkanál  olajat hozzáadjuk az apróra vágott hagymát   és 2 -3 per alatt alacsony hőfokon átpirítjuk.
  7. Hozzáadjuk a tonhalat a kapribogyót és 4-5 percig (friss hal esetén 5-7 perc) pirítjuk. Aki kedveli a paradicsomosabb ízt 1-2 kanál paradicsomszószt is adhat a mártáshoz.
  8. A tésztát megfőzzük és kifőtt tésztát 2-3 evőkanál főzőlével valamint a paradicsomokkal együtt hozzákeverjük a tonhalas tésztaalaphoz.
  9. 2-3 perc alatt összesütjük és friss bazsalikommal valamint parmezán sajttal megszórva tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése