Rucolás tésztasaláta

Íz és Itália | 5/04/2014 | | |
A recept neve olaszul: insalata di pasta con pesto alla rucola
Insalata di pasta con rucola
Rucola, paradicsom és tészta hármasa egy frissítő salátában. Ehetjük előételként vagy egy könnyű ebédként esetleg vacsoraként, otthon, kiránduláson, strandon vagy a munkahelyen. A rucola enyhén csípős ízét kellemesen kiegyensúlyozza a sajt és fenyőmag, míg a citrom frissességet kölcsönöz ennek a fogásnak.

Előkészítési idő:

15 perc
Főzési idő:           8-12 perc
Típus:                 saláták, vegetáriánus ételek
Nehézségi fok:     könnyű

Hozzávalók 4 személyre:

400 g fusilli tészta (vagy penne)
6 db közepes apróra vágott paradicsom
50 g rucola
2 kávéskanál fenyőmag vagy durvára darált mandula
6 evőkanál olívaolaj
50 g reszelt parmezán
2 evőkanál citromlé
só, bors ízlés szerint

Elkészítése

  1. A tésztát sós vízben megfőzzük, leszűrjük, hideg vízzel átmossuk és egy salátás tálba helyezzük.
  2. Míg a tészta fő elkészítjük az öntetet. Egy mixerbe helyezzük a rucolát és a fenyőmagot és 1-2 perc alatt apróra vágjuk.
  3. Hozzáadjuk az olívaolajat, parmezánt, citromlevet, 2 evőkanállal a tészta főzővizéből, sózzuk, borsozzuk és addig mixeljük míg egy homogén öntetet nem kapunk (ehhez 2-3 perc szükséges.
  4. A tésztát összekeverjük a rucolás öntettel és az apróra vágott paradicsommal és szervírozzuk. A saláta még finomabb lesz, ha 30-40 percre hűtőbe tesszük pihenni.
Insalata di pasta con rucola3

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése