Advertisement

Szent György-hegy Matiné

 Szent György-hegy Matiné

Szeptember 2-án kerül megrendezésre a Szent György-hegy Matiné, ahol a környék borai mellett, a bortermő területet is bebarangolhatjuk. 

A Balaton-felvidékken található Szent György-hegy előterében egy fehérborral megtöltött pohár látható. A poháron a Szent György-hegy Hajnalig program lógója van.


A programot szervező borászatok célja, hogy egy egész napos laza program keretén belül a látogatók megismerjék a helyi pincészetet és azt a területet, ahol a bor fő alapanyaga a szőlő terem. 

Helyszínek:

Hóbor pince
Szászi Birtok
Boksay Pince
Napvirág Pince
LaLama Lounge
Horváth Pince
Pap Wines
Pal Pince
2HA Szőlőbirtok
Kutyakaparó - Puttkamer bence és Mossop Peti helye
Napsárkán terasz
Borbolt a völgyben
Pláne Badacsony borterasz
Zöldülő terasz
Molnár Pince
Killer Pincészet
Gilvesy B-üzem

A déltől este 8 óráig tartó matinén kicsik és nagyok egyaránt izgalmas programokat találnak. A borkóstolás mellett lesznek gyerek programok például legózás a fa alatt, akusztikus koncertek. Az eseményről további információt találunk a www.szentgyorgyhegyhajnalig.com oldalon.Ajánló

A Szent György-hegy a Balatonfelvidéken található, nevét az egykor a közelében található Szent György kápolnáról kapta. A hegy a Badacsonyi borvidék része, melyen olyan szőlőfajták teremnek, mint az olaszrizling, szürkebarát, tramini, muskotály, rajnai rizling, chardonnay.

A hely túrák, séták népszerű kiindulópontja is. Egy közel 5 kilométeres kirándulás során eljuthatunk a Lengyel-kápolnához, az Oroszlánfejű-kúthoz, megnézhetjük a bazaltorgonákat, illetve a barokk hangulatát idéző présházakat. A túraútvonalról fényképes beszámolót olvashatunk a Turistamagazin egyik bejegyzésében.


Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések