Madársaláta almával és pirított mogyoróval

Íz és Itália | 2/04/2015 |

A recept neve olaszul:  insalata di mele, songino e nocci

Saláták, madársaláta

Az egyik legfinomabb saláta, amit szívesen készítek akár magunknak, akár vendégeink részére. Ízletes, könnyű, színes és vidám, ez utóbbi a színeit tekintve. Könnyű ebédként vagy vacsoraként is fogyasztható, de remekül párosítható grillezett húsokkal, sajtokkal, halakkal is. Mire lesz szükségünk az elkészítéséhez? Némi madársalátára, egy szép piros almára, földimogyoróra, hagymára, édesköményre és egy kevés citromra, olajra.
 
Előkészítési idő: 10 perc 
Sütési idő:           3-5 perc
Típus:                  saláták
Nehézségi fok:     alacsony
 

Hozzávalók 2 személyre:


150 g madársaláta
1 db édeskömény gumó (elhagyható, vagy friss zellerszárral is helyettesíthető)
1 db alma

1 fej apró lila hagyma vagy 2-3 db újhagyma
30 g földimogyoró
fél citrom kifacsart leve
4 evőkanál olívaolaj
só, bors ízlés szerint

Elkészítése

  1. A mogyorókat félbe vágjuk, majd egy kis serpenyőbe tesszük és lassú tűzön, folyamatosan rázogatva 3-5 perc alatt megpirítjuk.
  2. Az almát megmossuk, magházát eltávolítjuk (nem hámozzuk meg) és apró kockára vágjuk.
  3. Az édeskömény külső, kemény héját eltávolítjuk és a gumót apró csíkokra, karikákra vágjuk vagy egy uborkareszelő segítségével vékonyra szeleteljük.
  4. A hagymát megtisztítjuk és vékonyan felszeleteljük. Ha a kevésbé intenzív hagyma ízt kedveljük, a felszeletelt hagymát áztassuk 15- 30 percig 4-5 evőkanál borecet és annyi víz keverékébe amennyi éppen ellepi.
  5. Az almát, a mogyorót, a hagymát, az édesköményt a salátás tálba rakjuk, majd összekeverjük a madársalátával.
  6. A fél citrom levét egy pohárba tesszük, hozzáadjuk a sót és addig keverjük még a só fel nem oldódik. Ekkor hozzáadjuk a borsot, az olívaolaj és egy villa segítségével addig verjük amíg  homogén öntetet nem kapunk.
  7. Az öntetet a salátára tesszük, jól összekeverjük és szervírozzuk.

Saláták, madársaláta

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése