Rozmaringos borjúhátszín

Íz és Itália | 11/11/2013 | |
A recept neve olaszul: braciola al romarino
Rozmaringos hatszin
 
Előkészítési idő: 10 perc
Sütési idő:           20 perc
Típus:                 főétel, borjú
Nehézségi fok:     könnyű
 
Hozzávalók 2 személyre:

2 szelet borjúhátszín vagy sertéskaraj
1 nagy ág rozmaring
2 gerezd fokhagyma
200 ml fehérbor
bolognai fűszersó (rozmaring, zsálya, fokhagyma)
1-2 kanál olívaolaj 
frissen őrölt fekete bors


Elkészítése

  1. A húst sütés előtt legalább fél órával korábban kivesszük a hűtőből és hagyjuk, hogy szobahőmérsékletre felmelegedjen. Ha a hússzeletben zsír csíkot találnánk, egy éles kés segítségével, két-három helyen vagdossuk be, így a sütés alatt a hús nem fog felpöndörödni.
  2. Gyengéden klopfoljuk meg a szeleteket, de hagyjuk, hogy vastagságuk legalább  1,5 cm-es maradjon.
  3. A rozmaringot megmossuk, megszárítjuk és leveleit apróra vágjuk.
  4. Az olajat egy serpenyőbe öntjük, beletesszük a megtisztított fokhagymát és közepes tűzön addig pirítjuk, míg a fokhagyma aranybarmává nem válik.
  5. Ekkor a fokhagymás olajba tesszük a hússzeleteket és erős lángon 3-3 percig sütjük a szeletek mindkét oldalát. A húst csipesszel vagy lapáttal fordítsuk meg, hogy a nedvek, aromák benne maradjanak.
  6. A húshoz hozzáöntjük a fehérbort, ízesítjük a rozmaringos –zsályás fűszersóval, rászórjuk a friss rozmaringot és két – három percenként megforgatva közepes hőfokon addig sütjük amíg a bor el nem párolog.
  7. Miután a bor elpárolgott, magas hőfokon a hússzeletek mindkét oldalát aranybarmára pirítjuk.
  8. Az elkészült húst letakarjuk alufóliával és 2-3 percig pihentetjük. Így nemcsak az ízek érnek jobban össze, hanem a hús puhábbá válik.
  9. A húst tálaláskor megszórjuk frissen őrölt fekete borssal.
Rozmaringos hatszin

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése